Community

Vi delar information, erfarenheter och råd via främst Forum men också via Slack och epost.

Vi träffas regelbundet via Zoom för både diskussioner och presentationer av aktuella ämnen.

Vi anordnar också workshops.

Kontaktvägar:

 • Forum.Sunet.Se:  Öppet för säkerhetsintresserade kunder hos Sunets organisationer. På Sunet Forum presenterar vi workshops och andra event. Det är också en plats för diskussioner, frågor och gemensam information.
  Det finns under-grupper för dig som är särskilt intresserad av t.ex. Loggning, Sårbarhetsscanner m.m.
  Det finns ingen mobil-app knuten till Sunet Forum, men du kan ställa in vilka mail-notifieringar du vill ha.
  Forumet ligger bakom IdP-inloggning och du måste själv aktivt söka om att komma med i forumet  "Säkerhetscenter". Ge en kort beskrivning om vem du är och varför du vill bli medlem i forumet. 
 • Slack: Verktyget för snabb kommunikation och snabba, korta frågor och svar, dvs chat. Endast personer som är registrerade som incident-kontakter för organisationen erbjuds medlemsskap här. Det finns en mobil-app att ladda ner, så du kan få notifieringar om nya händelser. Vår kanal heter #ext-sunet-soc. Kontakta någon av personerna nedan, för att bli medlem.
 • Mail cert-kontakt@lists.sunet.se: Vid akuta händelser kan vi behöva skicka ut mail till alla incidentkontakter. Det görs via listan "cert-kontakt@lists.sunet.se". Denna lista är enbart för envägskommunikation och ingen diskussionslista.
 • Mail cert-diskussion@lists.sunet.se: Detta är en lista som funnits med länge. Listan är öppen för alla säkerhetsintresserade kunder hos Sunet. Det är en lågtrafik-lista för utlysning av event och workshop men även för frågor och diskussioner.
 • SMS: Vid akuta händelser kommer Säkerhetscenter att skicka sms till hela eller delar av community. Det är därför viktigt att alla kontaktuppgifter är aktuella.

För frågor kontaktar du Maria - tauson@sunet.se - eller David - david@sunet.se
 • No labels