KMS (Kaltura Media Site)

KMS är den publika portalen (exempelvis https://play.sunet.se) där ni kan publicera er media för omvärlden. Framsidan kan designas via CSS och med hjälp av automatiska eller manuellt inställda spellistor så väljer ni vad som ska ligga i fokus på frontsidan. Ett antal kategorier kan publiceras som gallerier och blir då klickbara menyer i gränssnittet.

Ni kan även låta personal (eller bara adminrollen) skapa kanaler där användaren själv styr över rättigheterna och vad som ska publiceras där. Allt från helt publika kanaler till stängda kanaler med inbjuden personal.

Via KMS styr du också användarna och deras rättigheter i portalen. Autentisering sker via (till exempel) SAML och användare läggs till i takt med att de loggar in. Detta innebär att användare måste ha loggat in i tjänsten för att till exempel kunna läggas till som ägare, co-publisher, co-editor och så vidare på mediafiler.

Det finns två roller för era användare i inloggat läge: viewerOnly och privateOnly. Rollerna mappas via SAML och ni kan därigenom ge olika rättigheter åt studenter och personal.

Administrationen sker via tillägget /admin i portalen (ex: https://play.sunet.se/admin). Använd samma inloggning som admin i KMC.

På undersidorna går vi igenom de olika huvudflikarna överst: Manage Configuration, Manage Users och Manage Groups

  • No labels