SUNET Storage (STaaS)

– molnbaserad lagring

 

SUNET Storage är en objektlagringstjänst med ett S3-kompatibelt gränssnitt. Det betyder att filer laddas upp och ned till tjänsten med HTTPS. SUNET Storage är en flexibel tjänst som ger dig en plats att lägga data som du enkelt behöver komma åt senare. Tjänsten utgör ett mycket prisvärt alternativ för lagring av stora och små filer i Safesprings plattform.  

 

SUNET Storage är baserad på det marknadsledande ramverket Ceph. Tjänsten levereras ifrån säkra datorhallar med hög tillgänglighet. Data lagrat i tjänsten lämnar aldrig Sverige då datorhallarna befinner sig fysiskt inom landet och är direktanslutna till SUNET. Tjänsten är flexibel och fullt automatiserad. Tjänsten kan kommas åt med gratis klientprogram eller som ett kompletterande backend till befintlig backuplösning. Många programmeringsspråk har också bibliotek för att hantera S3-lagring vilket gör det enkelt att inlemma tjänsten i egna mjukvaruprojekt. Tack vare tjänstens koppling till SUNET är prestandan betydligt bättre än vad som vanligt är att vänta för andra S3-kompatible tjänster.

Fördelar

  • Flexibel behovsstyrd lagringstjänst
  • Data krypteras i transport och vila i tjänsten
  • Data lämnar aldrig landet
  • Säkra datorhallar
  • Hög prestanda i jämförelse med andra objektlagringstjänster på marknaden

Åtkomst

För åtkomst till SUNET Storage används en S3-kompatibel programvara eller programmeringsspråk. Vid uppsättning av konto i SUNET Storage erhåller kunden användaruppgifter och anslutningsinformation för att kunna koppla sig till tjänsten.  


  • No labels